Nyheter

AVSLUTTES: Franske soldater forlot basen i Gao i Mali onsdag denne uken etter at deres fire måneder lange oppdrag er over. Dagen etter varslet president Emmanuel Macron at den franskledede operasjonen avsluttes i sin nåværende form.

Fransk Mali-avvikling påvirker Danmarks oppdrag

Frankrikes avvikling av den militære tilstedeværelsen i Mali kommer til å få betydning også for Danmarks bidrag i det vestafrikanske landet.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Det opplyste Danmarks forsvarsminister Trine Bramsen torsdag kveld.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Fra dansk side følger vi den bekymrende utviklingen i Mali tett, og jeg er i dialog med min franske kollega. Siden vi fra dansk side inngår i en franskledet innsats, har de franske meldingene selvsagt betydning for forberedelsene til våre planlagte danske bidrag, sier Bramsen.

Les også: Erna Solberg sier nei til globalt Nato

Uttalelsen kom etter at Frankrikes president Emmanuel Macron tidligere torsdag varslet at den franskledede operasjonen mot militante islamister i Sahel-regionen, blir avsluttet i sin nåværende form.

Operasjon Barkhane ble innledet i 2014 for å nedkjempe militante islamistgrupper i Mali. Den er siden utvidet til Burkina Faso, Mauritania, Niger og Tsjad.

Frankrike har i dag rundt 5.100 soldater i området, men Macron varsler nå nedtrapping og mener andre land må ta en større del av byrden.

Macron tar til orde for å opprette en helt ny internasjonal styrke i regionen, der militante islamistgrupper fortsatt har et sterkt nærvær.

Les også: Det danske forsvaret blir mer klimavennlig

Powered by Labrador CMS