Nyheter:

AVLYSTE BESØK: Det amerikanske flagget vaier på halv stang i forbindelse med en seremoni ved krigskirkegården i Aisne-Marne i det østlige Frankrike i 2018. President Donald Trump avlyste besøket hit på grunn av dårlig vær, opplyste Det hvite hus den gang. Mer enn 60 statsoverhoder deltok på minnemarkeringen for slutten på første verdenskrig i 2018.

Medier: Trump skal ha omtalt falne soldater som «tapere»

Donald Trump skal i 2018 ha kalt falne amerikanske soldater for tapere, ifølge magasinet The Atlantic og nyhetsbyrået AP. Trump forsikrer at han aldri sa noe slikt.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

I en artikkel i The Atlantic omtales flere tilfeller der Trump angivelig har snakket nedsettende om amerikanske soldater som er blitt drept eller tatt til fange i kriger der USA har deltatt.

Under et besøk i Frankrike i 2018 avlyste Trump et besøk til krigskirkegården Aisne-Marne, der amerikanske soldater som falt i første verdenskrig, ligger gravlagt. Trump skal da ha sagt at kirkegården «er fylt med tapere», ifølge fire ulike kilder som ikke ønsker å bli navngitt.

Nyhetsbyrået AP skriver at de har snakket med en kilde i USAs forsvarsdepartement og en marineoffiser som bekrefter historien i The Atlantic.

Også Washington Post har omtalt saken. Avisen skriver at en tidligere ansatt i Trump-administrasjonen bekrefter at presidenten ofte kom med nedsettende kommentarer om savnede krigsveteraner og soldater, og at han enkelte ganger omtalte dem som tapere, ifølge VG.

Trump selv og hans medarbeidere avviser imidlertid opplysningene.

– Jeg er villig til å sverge på hva som helst at jeg ikke sa dette om våre falne helter. Ingen respekterer dem mer enn jeg, sa Trump til pressefolk i Washington torsdag.

Han gjentok den offisielle forklaringen på hvorfor besøket på krigskirkegården i Frankrike ble avlyst: At tåke og regn gjorde det vanskelig å fly dit med helikopter.

Også på Twitter raser presidenten mot påstandene:

– Jeg sverger på hva som helst og på hvem som helst jeg ville blitt bedt om å sverge på, at jeg aldri kalte våre fantastiske falne soldater for noe annet enn HELTER, skriver presidenten, og legger til at nyheten er oppdiktet, og at den antagelig stammer fra folk som forsøker å påvirke presidentvalget 3. november.

Powered by Labrador CMS