Nyheter

TAKKET NORSKE SOLDATER: USAs forsvarsminister Lloyd J. Austin III avbildet under en pressekonferanse i Pentagon i februar.

Austin ringte Bakke-Jensen: Takket Norge for innsatsen i Kabul

USAs forsvarsminister Lloyd J. Austin III gjennomførte en ringerunde med Afghanistan som tema tirsdag. En av samtalene var med hans norske motpart.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Lloyd J. Austin III snakket med den norske forsvarsministeren Frank Bakke-Jensen for å formidle takknemlighet for Norges bidrag til evakuering og uttrekning fra operasjonene i Afghanistan, spesielt den kritiske rollen til det norske feltsykehuset på Hamid-Karzai International Airport som behandlet skadde, deriblant amerikansk personell, som følge av terrorangrepet ved Abbey Gate 26. august, heter det i en uttalelse fra Pentagons pressetalsmann John F. Kirby.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Også Bakke-Jensen takket for samarbeidet, og kondolerte Austin med de 13 amerikanske soldatene som mistet livet i angrepet mot Abbey Gate.

I tillegg til feltsykehuset, snakket de to forsvarsministrene om samarbeidet mellom USA og Norge i Afghanistan i to tiår.

Kronprinsen av Bahrain, Kuwaits forsvarsminister, emiren i Qatar, kronprinsen av De arabiske emirater, Canadas forsvarsminister og Tysklands forsvarsminister fikk også telefon fra Austin tirsdag.

Alle samtalene handlet om Afghanistan.

Powered by Labrador CMS