Nyheter:

Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen i telefon. Bildet er delt av Forsvarsdepartementet i anledning hans telefonsamtale med sin amerikanske motpart.

USAs nye forsvarsminister ringte Bakke-Jensen

Lloyd J. Austin III gjennomfører i disse dager en ringerunde til forsvarsministre rundt om i verden. Tirsdag var det landskode +47 som stod for tur.

Publisert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– USA er vår viktigste allierte, og vi vil fortsette det sterke samarbeidet om vår felles sikkerhet, også i våre nærområder, sier Frank Bakke-Jensen i en Twitter-melding fra Forsvarsdepartementet.

67 år gamle Lloyd Austin ble utnevnt til forsvarsminister i Biden-administrasjonen i slutten av januar.

Lloyd Austin er forsvarsminister i USA.

Den pensjonerte generalen kan se tilbake på en 41 år lang karriere i det amerikanske forsvaret, der han blant annet har vært øverstkommanderende for sentralkommandoen.

24. januar meldte NTB at Nato-sjef Jens Stoltenberg gratulerer Lloyd Austin som USAs nye forsvarsminister. Partene ser fram til å styrke båndet mellom alliansen og USA.

– Vi hadde en flott samtale om verdiene vi deler og utfordringene vi står overfor. Jeg ser fram til å samarbeide tett med ham for å styrke båndet mellom Europa og Nord-Amerika via Nato, skrev Stoltenberg på Twitter.

Ifølge det amerikanske forsvarsdepartementet har Austin de siste ukene gjennomført en rekke telefonssamtaler med forsvarsministre i andre land.

Powered by Labrador CMS