Nyheter

SIVIL VERNEPLIKT: Sveriges regjering gjeninnfører en formell sivil verneplikt parallelt med den militære verneplikten, opplyser statsminister Ulf Kristersson.

Sverige gjeninnfører sivil verneplikt

Sivilplikten innebærer at svensker kan bli kalt inn til å tjenestegjøre i redningstjenesten og flyplassbrannvesen som en del av svenskenes totalforsvar.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Den sivile beredskapsetaten (MSB) får i oppdrag å forberede en aktivering av den såkalte sivilplikten for redningstjenesten.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Vi går tilbake til en situasjon der vi har en formalisert sivilplikt parallelt med verneplikten, sier statsminister Ulf Kristersson på en pressekonferanse mandag.

Sivilplikten innebærer at svensker kan bli kalt til å tjenestegjøre i sivile tjenester som redningstjenesten og flyplassbrannvesen.

Plikten er en del av den svenske totalforsvarsplikten. Den er ikke det samme som sivil verneplikt her hjemme og er ikke knyttet til overbevisningsgrunner som gir unntak fra militær verneplikt.

Powered by Labrador CMS