Nytt om navn

SEREMONI: Fredag 13. august mottok Bjørn Gaute Herlyng (t.v) og Ingvill Eidsvåg sine utmerkelser i den tyske ambassadørens residens i Oslo. Begge avbildet sammen med den tyske ambassadøren, Alfred Grannas.
SEREMONI: Fredag 13. august mottok Bjørn Gaute Herlyng (t.v) og Ingvill Eidsvåg sine utmerkelser i den tyske ambassadørens residens i Oslo. Begge avbildet sammen med den tyske ambassadøren, Alfred Grannas.

Tyske medaljer til to norske offiserer

Oberstene Ingvill Eidsvåg og Bjørn Gaute Herlyng mottok nylig utmerkelser for sitt arbeid i Tyskland.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Fredag 13. august mottok oberst Ingvill Eidsvåg og oberst Bjørn Gaute Herlyng sine medaljer, i en seremoni i den tyske ambassadørens residens i Oslo.

Ny jobb?

Har du eller noen du kjenner fått ny jobb? Da vil vi gjerne at du skriver et par linjer om vedkommende og jobben, samt legger ved et bilde i breddeformat, og sender til tips@fofo.no. Merk gjerne emnefeltet med «Nytt om navn»

Eidsvåg mottok Forbundsforvarets ærestegn i sølv, mens Herlyng mottok Fortjenestekorset av første klasse av Forbundsrepublikken Tysklands fortjenstorden.

Eidsvåg fikk utmerkelsen for sitt arbeid mellom 2016 og 2020, som stabsoffiser med ansvar for sivil-militært samarbeid, i det 1. tysk-nederlandske armékorpset i Münster. Medaljen tildeles av den tyske forsvarsministeren Annegret Kramp-Karrenbauer.

Herlyngs utmerkelse begrunnes i hans innsats mellom 2015 og 2019 som Norges forsvarsattaché i Berlin, med ansvar for Tyskland, Sveits og Østerrike. Ordenen er en sivil fortjenstorden som deles ut av den tyske forbundspresidenten Frank-Walter Steinmeier og samsvarer med Den Kongelige Norske Fortjenstorden.

– Begge offiser har ved særlig innsats i deres stillinger på en fremragende måte bidratt til å fordype og videreutvikle det norsk-tyske militære samarbeid, skriver den tyske ambassaden i Oslo på sin facebookside.

– Det er en ære å få utmerkelsen, og jeg setter stor pris på den, sier oberst Herlyng til Forsvarets forum.

– Samtidig er det en påskjønnelse for en jobb jeg ikke kunne ha gjort uten et godt tysk vertskap, gode kollegaer, god støtte fra norske myndigheter (FD, Forsvaret og UD), og ikke minst familien, særlig min kone Laila, understreker han.

Powered by Labrador CMS