Nyheter

SELVKRITIKK: At Militært kvinnelig nettverk kritiserer vår håndtering av seksuell trakassering er berettiget, sier sjef Forsvarsstaben Elisabeth Natvig.

Forsvaret vil gjennomgå rutinene for trakasserings-saker

Vi har ikke noen grunn til å være fornøyde, sier forsvarssjefens nestkommanderende.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Forsvarsstaben har satt i gang en gjennomgang av Forsvarets rutiner for saker som involverer mobbing og seksuell trakassering. Det skriver viseadmiral Elisabeth Natvig, sjef Forsvarsstaben, i en melding til Forsvarets forum.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Søndag skrev VG om soldaten Julie Sandanger, som ble snikfilmet i dusjen av en overordnet. Sersjanten som filmet er siden dømt for forholdet, men fikk beholde graden og jobber fortsatt i Forsvaret.

Les også: Arbeidsrettsadvokater: – En klar oppsigelsessak

Hendelsen fikk Militært kvinnelig nettverk til å skrive et opprop, der de ber «Forsvarsdepartementet se til at Forsvaret etterlever nulltoleransen mot seksuell trakassering og gjør ord til handling».

Ifølge Natvig er kritikken fra kvinnenettverket berettiget.

– Julie Sandanger viser stort mot ved å stå frem med sin historie. Det står det respekt av. At Militært kvinnelig nettverk kritiserer vår håndtering av seksuell trakassering er berettiget. I Forsvaret er det null-toleranse for alle former for seksuell trakassering og mobbing. Denne saken viser at vi ikke har noen grunn til å være fornøyde, skriver viseadmiralen.

Les også: Forsvarsministeren forventer at Forsvaret følger opp saken om snikfilming i dusjen

Hun varsler også at Forsvaret nå gjennomgår sine rutiner.

–Forsvarsstaben har satt i gang en gjennomgang av Forsvarets rutiner for å bli bedre til å håndtere slike saker. Dette arbeidet har høy prioritet. Vi ser også nøye på vår praksis for hvilken konsekvens det skal ha når noen utsetter andre for seksuell trakassering. Når vi går inn i slike saker skal intensjonen være at utfallet tydelig skal reflektere vår null-toleranse, skriver Natvig.

Forsvarssjef Eirik Kristoffersen er for tiden i USA, og er ikke tilgjengelig for kommentar, men skriver på Facebook at «alvorlige brudd som historien Julie Sandanger har stått frem med skal bli både politianmeldt og fulgt opp i det militære disiplinærsporet».

Powered by Labrador CMS