Nyheter

RYKKER OPP: General Charles Q. Brown blir USAs nye forsvarssjef. Her er han avbildet i 2020.

Den amerikanske luftforsvarssjefen rykker opp som forsvarssjef

General i luftforsvaret Charles Brown blir torsdag nominert som USAs forsvarssjef.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

President Joe Biden vil foreta nomineringen i en seremoni i rosehagen til Det hvite hus torsdag kveld norsk tid. Nåværende forsvarssjef Mark Milleys fireårsperiode går ut i september.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Charles Quinton Brown Jr., som ofte omtales med initialene CQ, er for tiden sjef for USAs luftforsvar. Han er en erfaren pilot med over 3000 flytimer, og ledet luftforsvarets innsats i Stillehavet fra 2018 til 2020.

– Han hjalp til med å bygge opp og lede luftkampanjen mot IS. Han er svært kyndig angående utfordringene Kina representerer, og han har en sterk forståelse for våre Nato-alliertes perspektiver og kapasiteter, sier en høytstående tjenesteperson i Det hvite hus om Brown til Reuters.

Det var ventet at Biden skulle velge Brown som sin nye forsvarssjef. Det er Senatet som gjør den endelige godkjennelsen.

Om han blir godkjent, blir Brown da den andre svarte offiseren som innehar stillingen etter Colin Powell (1989-1993). Nå, 30 år senere, skal Brown også jobbe tett sammen med landets første forsvarsminister med afroamerikansk bakgrunn: Lloyd Austin.

Etter drapet på George Floyd i Minnesota i 2020, la Brown ut en følelsesladd video. Der snakket han om sine egne erfaringer med diskriminering og forventningspress som en av få svarte offiserer i U.S. Air Force.

Powered by Labrador CMS