Nyheter

VIL ENDRE: Forsvarsminister Bjørn Arild Gram foreslår endringer i det militære disiplinærsystemet.

Regjeringen vil avvikle den militære påtalemyndigheten

Regjeringen foreslår å avvikle Generaladvokatembetet som egen etat, og videreføre oppgavene i den sivile påtalemyndigheten og i Forsvaret.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Forsvarsdepartementet vil ha endringer i de militære refs- og straffeprosessene. I stortingsproposisjon 133 L (2022–2023) foreslår departementet å avvikle Generaladvokatembetet som selvstendig etat og legge de fleste av Generaladvokatens nåværende oppgaver under Forsvaret.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Målet er raskere og forenklet saksgang i disiplinærsaker. Regjeringen vil også innføre klageadgang for den som er personlig fornærmet i en disiplinærsak.

– Vi ønsker også en hurtigere prosess som vil sikre en raskere endelig avgjørelse i disiplinærsakene. Dette vil være en fordel både for den som er refset og eventuelt fornærmede i disiplinærsaken. En innføring av klageadgang for fornærmede, er også et viktig tiltak for å styrke den fornærmedes rettsstilling, sier forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) i en pressemelding.

Forsvarsdepartementet foreslår at militære straffesaker skal behandles av sivilt politi og påtalemyndighet.

Powered by Labrador CMS