Nyheter

FORLATER SJØFORSVARET: Michel Hayes.

Michel Hayes har fått jobb i FMA

Orlogskaptein Michel Hayes tar farvel med jobben som fungerende kommunikasjonssjef i Sjøforsvaret. Nå skal han til Forsvarsmateriell (FMA).

Publisert

– Jeg tiltrer stilling i FMA- Maritime kapasiteter i august i prosjektledelsen for «Kystjegerkommandoen (KJK) oppgradering», sier Hayes til Forsvarets forum.

Hayes skal ha ansvaret for delprosjektet «KJK sjømobilitet» med blant annet å anskaffe, integrere og driftsette erstatningsfartøy for dagens Stridsbåt 90N, samt UAS-system.

Han forteller at KJK-oppgraderingen er et stort og viktig prosjekt, og vil blant annet tilføre kommandoen nye fartøyer med betydelig bedre sensorer og økt kapasitet for å kunne operere i kystnære farvann.

Ifølge Hayes vil KJK få bedret sin kapasitet til å drive overvåking, billedoppbygging og levere måldata til ulike våpensystemer.

– Prosjektet vil også bidra til å gi KJK økt bordingskapasitet. Jeg ser frem til å kunne bidra med min kompetanse innen hurtigbåtoperasjoner for å videreutvikle en så viktig og profesjonell kampenhet som KJK er, sier Hayes.

Hayes har tidligere vært instruktør i hurtigbåtnavigasjon og taktikk ved Haakonsvern. Han har også fortid som skipssjef, og var i perioden 2010 til 2013 instruktør ved Sjøkrigsskolen.

Kommandørkaptein Thomas Gjesdal tiltrer som kommunikasjonssjef i Sjøforsvaret 1. august. Han kommer fra tilsvarende stilling ved Forsvarets operative hovedkvarter (FOH).

Powered by Labrador CMS