Nyheter

SNØKAOS I SVERIGE: I Hörby i Sverige har politiet og kommunen opprettet et evakueringssenter. Beltevogner fra både Försvarsmakten og den svenske redningstjenesten har base her.

Försvarsmakten jobber på spreng med snøfaste bilister 

Det store snøfallet sør i Sverige har siden onsdag formiddag skapt stor kø. Det svenske forsvaret har jobbet hele natten for å få løs biler og med utkjøring av mat og drikke til bilistene. 

Publisert Sist oppdatert

Onsdag kveld iverksatte redningstjenesten evakuering av bilistene og politiet i region sør anslo at det var registrert rundt 1000 fastkjørte kjøretøy på strekningen mellom Hörby og Kristianstad i Skåne skriver Expressen

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Försvarsmaktens bistår redningstjenesten og beltevogner har jobbet på høygir gjennom hele natten for å få løs bilene som sitter fast. 

– Det er som du møter en hvit vegg hele tiden. Går du utenfor bilen blir det farlig, men det er farlig å skulle bli inne i bilen og ikke får vann eller mat, sier Janne Bohman, kommunikasjonssjef i militærregion sør til TT Nyhetsbyrå.

Hvor mange personer som er snøfaste er usikkert, men onsdag kveld ble over et hundretalls personer evakuert til et idrettsanlegg i området. 

– Det er kaos der ute med veldig mange mennesker igjen i bilene. Vi har jobbet hele natten og kommer til å fortsette så lenge det er behov, sier Bohman.

Trafikkverkets prognose er at veien først åpner fredag morgen. 

 

Powered by Labrador CMS