Nyheter:

TRENER: Heimevernssoldater øver på ild- og bevegelse i Bjerkvik.

Anbefaler å flytte HV-16 fra Bjerkvik til Tromsø

Avdeling i Forsvarsdepartementet vil endre grensene på de fleste av dagens heimevernsdistrikter, skriver avisen Fremover.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

En utredning bestilt av forsvarssjef Eirik Kristoffersen anbefaler å flytte Nord-Hålogaland heimevernsdistrikt (HV-16) fra Bjerkvik til Tromsø. Det skriver avisen Fremover.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Forsvarssjefen ba Avdeling for forsvarspolitikk og langtidsplanlegging i Forsvarsdepartementet om en vurdering av grensene til landets heimevernsdistrikter. Nå er utredningen levert.

Utredningen anbefaler å justere grensene på de fleste av dagens heimevernsdistrikter, men det er kun for HV-16 at departementet foreslår å flytte distriktsstaben.

Årsaken til dette er ifølge Fremover at operasjonsområdet til HV-16 går over to fylker. Operasjonsområdet strekker seg fra Tysfjord, Lofoten og Vesterålen i sør til grensen mot Finnmark i det tidligere Troms fylke.

Les også: Hun leder Heimevernet fra sin egen stue

Det er ennå ikke klart hva Forsvaret vil gjøre med utredningen. Kristoffersen har foreløpig ikke gitt sin anbefaling videre til forsvarsminister Frank Bakke-Jensen. Forsvarssjefen selv ønsker å beholde HK-16 i Bjerkvik.

– Det vil koste penger å flytte HV-16 til Tromsø. De pengene har jeg ikke, sier Kristoffersen til Fremover.

Powered by Labrador CMS