Nytt om navn

Olaf Dobloug var direktør i Forvarsbygg utvikling da han startet oppgaven med å lede planlegging og bygging av kampflybasen på Ørland i 2011.

Omtales som EBA-tungvekter - nå gir Dobloug seg

Fra nyttår går Olaf Dobloug (73) av som prosjektdirektør i Forsvarsbygg.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over tre år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Olaf Dobloug har ledet planleggingen og byggingen av Rena Leir, to baser for norske og afghanske styrker i Meymaneh i Afghanistan, kampflybasen på Ørland og nå nye Evenes flystasjon.

Dobloug omtales som en «forsvarssektorens absolutte tungvektere innen eiendom, bygg og anlegg».

Da Dobloug tok fatt på oppgaven med å lede planleggingen og utbyggingen av kampflybasen på Ørland i 2011, var han direktør i Forsvarsbygg utvikling. Da hadde han allerede jobbet 17 år i Forsvarets bygningstjeneste/Forsvarsbygg.

Har du fått med deg denne? Thorbjørn Bergersen fikk utdelt Hærens fortjenestmedalje

Fortsetter i mentorrolle

Dobloug har enn så lenge ikke planer om å gi seg i arbeidslivet. Han fortsetter i en mentorrolle i seksjonen med ansvaret for utbyggingsprosjekter for Luftforsvaret.

– Olaf er en bauta, og nyter stor respekt i vår organisasjon, i sektoren og i byggenæringen. Han har ledet store, komplekse prosjekter og porteføljer og vært en inspirasjon og læremester for mange med sin gjennomføringsevne og kompetanse på markedsoppfølging og kundedialog, sier Vigdis By Kampenes, avdelingsdirektør i Prosjekt og utvikling i Forsvarsbygg i en pressemelding.

– Hans tyngde har gitt oss selvtillit og stolthet. Nå leverer han stafettpinnen over til John Ommund Syvertsen, som kommer fra rollen som utbyggingssjef på Evenes. Vi er glad for at Olaf vil fortsette å bidra i en mentorrolle i Forsvarsbygg, fortsetter Kampenes.

Les om sersjantmajoren som er første fra Luftforsvaret på nytt kurs i Estland.

Forsvarets viktigste utbyggingsprosjekt

Tidligere forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen har vært tydelig på at utbyggingen på Ørland var det viktigste som skjedde på «hans vakt».

– Olaf Dobloug har ivaretatt «kundeforholdet» på en utmerket måte, og sørget for at jeg som etatssjef fortløpende har vært orientert om status og fremdrift på prosjektene, sa daværende forsvarssjef om han.

De første F35-kampflyene landet på Ørland flystasjon i november 2017.

– Det er veldig gøy når man får til ting sammen. Og det er tilfredsstillende at forsvarssjefen og Forsvarsdepartementet setter pris på Forsvarsbyggs leveranser, sier Dobloug i pressemeldingen.

Tidligere i år ble Dobloug også valgt inn i styret for landet største helseforetak, Helse Sør-Øst. Etter planen skal nytt hovedsykehus i Innlandet bygges, når det nye sykehuset i Drammen står ferdig i 2024.

Dobloug vokste opp på et småbruk på Vang på Hedemarken.

– På småbruket på 50- og 60-tallet måtte alle hjelpe til, det var en måte å overleve på. Så da lærte jeg at det er nødvendig å arbeide og jeg lærte å sette pris på det. Det har jeg tatt med meg videre i livet, sier Dobloug i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS