Nyheter

VULKANØY: Badebassenget til stasjonen i Olonkinbyen på Jan Mayen i 2020.

Jakten på Jan Mayen-entreprenør trekker ut i tid

Hovedbygget på den vesle vulkanøya sto ferdig i 1960 med en beregnet levetid på 10 år.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Forsvarets forum har spurt Forsvarsbygg om de har funnet en entreprenør som kan bygge den planlagte nye stasjonen på Jan Mayen.

– Vi har prekvalifisert fire leverandører, og konkurransegrunnlaget sendes ut før jul. Antatt kontraktsinngåelse er tidlig i mars. Det er status og hva vi kan si per i dag, skriver prosjektleder Randi-Grethe Pedersen i en e-post til Forsvarets forum onsdag.

Les også: Overrasket og meget bekymret over Jan Mayen-rapport

Dette harmonerer ikke helt med tidsrammen som Forsvarsbygg gikk ut med i september i år. I kjølvannet av pressemeldingen «Bygger et nytt samfunn på Jan Mayen», skrev Pedersen i en e-post til Forsvarets forum at «på nyåret skal entreprenør være på plass».

– Betyr det at prosjektet er to eller tre måneder forsinket?

– Etter at den artikkelen ble skrevet fikk vi en endring i en graderingsspesifikasjon, som gjorde at konkurransen måtte gjennomføres på en litt annen måte enn det som ble indikert i artikkelen, skriver Pedersen.

Deler av hovedbygget på Jan Mayen kan kollapse. Det er kritisk at det snarest avklares når nye bygg vil stå klare. Disse opplysningene er hentet fra en rapport skrevet av Cyberforsvaret og er tidligere omtalt i Forsvarets forum.

Powered by Labrador CMS