Nyheter

REKORDHØYT: USA har aldri før hatt et så høyt budsjett.

USA godkjenner forsvarsbudsjett på nesten 10.000 milliarder kroner

USAs kongress godkjenner årets forsvarsbudsjett på 886 milliarder dollar, tilsvarende nær 10.000 milliarder kroner. Noe Ukraina-støtte er også omfattet.

Publisert

Forsvarsbudsjettet, som heter National Defense Authorization Act (NDAA), fikk bred støtte fra både republikanerne og demokrater og over to tredeles flertall i Representantenes hus.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Budsjettet er rekordhøyt i år og 3 prosent høyere enn i fjor. Nå sendes det videre til Joe Biden som skal skrive under og godkjenne.

Forsvarsbudsjettet går blant annet til å dekke årlige militærutgifter som lønn til forsvarspersonell, som i år får en lønnsøkning på 5,2 prosent. Det går også til kjøp av utstyr som skip, ammunisjon og fly.

Støtteprogrammet president Joe Biden har opprettet for Ukraina, Ukraine Security Assistance Initiative, videreføres i budsjettet, skriver The Washington Post. Hoveddelen av støtten president Joe Biden vil gi Ukraina, ser derimot ut til ikke å bli godkjent i Kongressen i år.

Powered by Labrador CMS