Nyheter

NY SJEF: Brigader Joar Eidheim ble fredag utnevnt til ny sjef for Forsvarets spesialstyrker.

Ny sjef for Forsvarets spesialstyrker

Brigader Joar Eidheim ble utnevnt i statsråd i dag til generalmajor i Hæren, og blir beordret i stillingen som sjef Forsvarets spesialstyrker, melder regjeringen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

I pressemeldingen som regjeringen kom ut med kunne det bli fortalt at Eidheim overtar jobben som sjef for Forsvarets spesialstyrker etter generalmajor Torgeir Gråtrud som går av for aldersgrensen i mai.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Eidheim startet sin karriere ved Hærens jegerskole ved Forsvarets jegerkommando. Brigaderen har både tjenestegjort som troppssjef, avdelingssjef, nestkommanderende, fallskjermjeger og fungerende sjef for Forsvarets spesialkommando. Han har også tjenesteerfaring som instruktør og hovedinstruktør fra kampvåpenets utdannings- og kompetansesenter i Hæren. Brigaderen har tatt sin høyere utdanning fra Forsvarets stabsskole II i 2006 og sjefskurset ved Forsvarets høgskole i 2015.

Eidheim har i tillegg ett års erfaring ved US Central Command i Tampa, etterfulgt av fire år i stillingen som J3 Director, Operations ved NATO Special Operations Headquarters i Supreme Headquarters Allied Powers Europe.

I 2015 returnerte Eldheim til Norge for å fortsette sin tjenestegjøring som sjef øvings- og rustningskontrollseksjon i Forsvarsstaben. Fire år etter ble han utnevnt som brigader til sin nåværende stilling som Assistant Chief of Staff Plans ved HQ Joint Force Command Brunssum.

I internasjonale operasjoner har han vært gjennom flere deployeringer, blant annet i Bosnia-Hercegovina i 1996, Kosovo i 1999 og Afghanistan i 2002, 2008 og 2009.

Powered by Labrador CMS