Nytt om navn

PENSJONIST: Generalmajor Torgeir Gråtrud går av som sjef FS og Christian Harstad tar over som midlertidig sjef.

Sjefsskifte i Forsvarets spesialstyrker

Generalmajor Torgeir Gråtrud når aldersgrensen til Forsvaret, og vil dermed gå av fra stillingen sin som sjef i Forsvarets spesialstyrker.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Christian Harstad, nestkommanderende (NK) i Forsvarets spesialstyrker (FS), tar over som midlertidig sjef. Sjefsskiftet ble markert med en egen seremoni på Akershus festning onsdag. Der var blant annet forsvarssjefen til stede, samt spesialstyrker fra andre land.

Ny jobb?

Har du eller noen du kjenner fått ny jobb? Da vil vi gjerne at du skriver et par linjer om vedkommende og jobben, samt legger ved et bilde i breddeformat, og sender til tips@fofo.no. Merk gjerne emnefeltet med «Nytt om navn»

— Det er litt sånn mixed feelings det å gå av. For det første så er det jo en super fin gjeng man har hatt med å gjøre i det daglige, så det kommer jeg til å savne stort, sier Gråtrud til Forsvarets forum.

— Også er det det å bli en pensjonist liksom. Tiden har gått usedvanlig fort. Plutselig så kommer den dagen og det har jeg egentlig ikke hatt tid til å reflektere noe særlig over, sier Gråtrud om å bli pensjonist.

— Nå skal jeg fiske

Han sier til Forum at han er veldig stolt av det de har fått til med spesialstyrkene i Norge.

— Det er en god følelse på en sånn dag.

— Har du noen planer til hva du skal gjøre etterpå?

— Ja, nå skal jeg fiske. Nå skal jeg gjøre de tingene som jeg ikke har hatt tid til på for lang lang tid. En god å lang ferie og samtidig ta meg av familien, sier Gråtrud.

Harstad vil være midlertidig sjef fremt til den nye sjefen blir valgt og innsatt. Hvem som har søkt på stillingen til Sjef i FS kan du lese her.

Den nye sjefen

Harstad forteller til Forum at han har hatt stillingen som NK i fem år nå og at han har jobbet tett på sjef FS.

— Det kommer ikke til å bli noen store endringer i min tid som midlertidig sjef. Så vi kommer til å videreføre denne utviklingen som er i spesialstyrkene, sier Harstad.

FRILUFTSLIV: Harstad skal i likhet med sin tidligere sjef, gå av med pensjon i år. Han har planer om å starte et foretak som skal drive med blant annet kajakk-kurs.

Harstad forklarer at spesialstyrkene har aldri vært så relevante som nå spesielt med tanke på den alvorlige situasjonen i Ukraina.

— Hvorfor har du ikke søkt på jobben som sjef i FS?

— Jeg blir 57 år til høsten, så jeg har valgt å gå av med pensjon til høsten, sier han.

Les også: Forsvarssjefens talsmann blir student

I tillegg har han sittet fem år i stillingen som nestkommanderende, en stilling som er veldig tett på.

— Det kan være greit at de får et skifte, sier han.

— Jeg har noen planer. Jeg er veldig glad i friluftsliv og kajakk så jeg skal starte et foretak som da skal drive med kurs, utdanning, turer og guiding og sånn som lar folk oppleve gledene av kajakk og friluftsliv, sier Harstad

Powered by Labrador CMS