Nytt om navn

NYE UTFORDRINGER: Gjert Grave er klar for nye utfordringer når han starter i sin nye jobb i spesialstyrkene.

Grave trer inn som sjefssersjant i Forsvarets spesialstyrker

Fra og med august starter Gjert Grave som sjefssersjant i Forsvarets spesialstyrker. I dag er han sjefssersjant i Heimevernet.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Sersjantmajoren Gjert Grave har allerede 17 år i Forsvarets spesialstyrker (FS) bak seg, og har bred erfaring fra både nasjonale og internasjonale operasjoner.

I 2020 startet han i jobben som sjefssersjant i Heimevernet, men ønsket seg tilbake til FS ettersom det er der han har tilbragt mesteparten av sin militære karriere.

– Årene i Heimevernet har vært utrolig lærerikt og givende. Det var overraskende og intenst å se det engasjementet og initiativet som de i Heimevernet har. Jeg ville aldri vært foruten disse årene, så det tar jeg med meg videre, sier Grave til Forsvarets forum.

Inn i den nye jobben ser han for seg at han kan bidra med utvikling og bringe FS et steg videre.

– Det er mye som er gjenkjennbart fra FS til Heimevernet, det tankesettet soldatene har for å løse ulike oppdrag er ganske lik som det FS har. Jeg følte meg hjemme fra dag én.

Sersjantmajoren håper at han kan bidra med sine tidligere erfaringer og kunnskapen han innehar. Han ønsker å få samkjørt alle avdelingene under spesialstyrkene slik at alle drar i riktig retning.

– Vi må se på de utfordringene som må tilpasses spesialstyrkene etter behovet som Forsvaret og Norge har.

Ny jobb?

Har du eller noen du kjenner fått ny jobb? Da vil vi gjerne at du skriver et par linjer om vedkommende og jobben, samt legger ved et bilde i breddeformat, og sender til tips@fofo.no. Merk gjerne emnefeltet med «Nytt om navn»

Powered by Labrador CMS