Nytt om navn

MEDALJE: Steinar Lassen har fått tildelt en prestisjefylt medalje for sin innsats i Irak. Medaljen er tildelt fra det amerikanske forsvarsdepartementet.

Fikk amerikansk medalje for Irak-innsats

Kommandørkaptein Steinar Lassen er blitt tildelt Defense Meritorious Service Medal for «fremragende innsats utenfor strid».

Steinar Lassen mottok nylig den amerikanske medaljen Defense Meritorious Service Medal (DMSM).

Medaljen tildeles personer som har vist fremragende innsats utenfor strid eller fortjenstfull tjeneste. Det er den tredje mest prestisjefylte medaljen som deles ut av det amerikanske forsvarsdepartementet.

Lassen jobber i planavdelingen ved Forsvarets operative hovedkvarter (FOH), men i perioden august 2022 til februar 2023 tjenestegjorde han som nestkommanderende i Joint Operations Command Advisor Group i Operations Inherent Resolve (CJTF-OIR) i Baghdad, Irak.

Gruppen består av personell fra 12 ulike land og gir råd og bistand til irakiske styrkene i kampen mot den Islamske stat (IS) i Irak og Syria.

I begrunnelsen for tildelingen skriver amerikanerne at Lassen effektivt har vært med på å bygge relasjoner på tvers av alle tjenester og koalisjonsland.

Ny jobb?

Har du eller noen du kjenner fått ny jobb? Da vil vi gjerne at du skriver et par linjer om vedkommende og jobben, samt legger ved et bilde i breddeformat, og sender til tips@fofo.no. Merk gjerne emnefeltet med «Nytt om navn»

– Hans vilje til å påvirke andre bidro til effektiviteten av Joint Operational Command Advisory Team. Lassen brukte sin erfaring og forståelse av fellesoperasjoner, tok initiativ og ledet en rekke prosjekter for å forbedre kvaliteten på de operative produktene, situasjonsforståelsen for pågående operasjoner og ga en langsiktig bærekraftighet og holdbarhet til Joint Operational Command Advisor Group.

– De hederlige prestasjonene av kommandørkaptein Steinar Lassen reflekterer stor ære ovenfor seg selv, the Combined Joint Task Force, det norske Forsvaret og sitt land, heter det i begrunnelsen.

FOH: Sjef for Forsvarets operative hovedkvarter Yngve Odlo overrakte medaljen på vegne av amerikanerne.
Powered by Labrador CMS