Nyheter

BFO: Leder i Befalets fellesorganisasjon (BFO) Jens Jahren mener Forsvaret fortjener ros i forsøket på å løse problemet med manglende godkjenning av utdanningen ved Krigsskolen.

BFO mener Forsvaret gjør det de kan for å rydde opp i bachelor-rotet på Krigsskolen

Leder i Befalets fellesorganisasjon Jens Jahren mener Forsvaret fortjener ros for å prøve å løse problemet for kadettene ved Krigsskolen.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Jeg mener at Forsvaret ved Forsvarets høgskole, dekanen (Thor-Erik Hanssen, journ. anm.) og Krigsskolen fortjener ros: Når de først avdekket feilen som førte til utdanningen ikke gir en godkjent bachelor ingeniør, har de lagt inn stor innsats for å treffe avbøtende tiltak, sier Jens Jahren i BFO.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

I går skrev Forsvarets forum om at flere kadetter ved Krigsskolen på Linderud føler seg ført bak lyset. Bacheloren de gir kadettene er i militære studier med fordypning i ledelse og ingeniørfag, har blitt markedsført som en bachelor i ingeniør, noe som er feil.

«Uryddig kommunikasjon»

Overfor NRK beklaget rektor ved Forsvarets høgskole Lars Arne Aulie situasjonen som hadde oppstått, og til Forsvarets forum uttalte talsperson i Forsvaret Endre Nedberg at de jobber med å finne en løsning for kadettene ved krigsskolen.

– Vi erkjenner at det har vært en uryddighet i kommunikasjonen til Forsvaret knyttet til denne utdanningen. Dette ble avdekket i vårt eget kvalitetsarbeid, noe som er en naturlig del av det å være en høgskole. Nå skal vi identifisere gapene i utdanningen og finne gode løsninger for kadettene, sa Nedberg.

Forventer en løsning

At Forsvaret har tatt problemet på alvor deles også av BFO-lederen:

– Nå jobbes det med å finne løsninger med andre utdanningsinstitusjoner der kadettene kan ta fag slik at utdanningen blir godkjent som en bachelor i ingeniør. Fra BFOs side opplever vi dialogen og viljen til å løse problemet som veldig god, sier Jahren.

Les også: Tilliten til Forsvaret som en leverandør av ingeniørutdanning med høy faglig kvalitet er svekket, skriver Jørgen Bjørvik Paulsen

– Slik vi ser det må det komme på plass en løsning som gjør at kadettene får godkjent utdanning, og at det blir tilrettelagt på en slik måte at de kan studere samtidig som det står i en jobb for Forsvaret, sier Jahren.

– Det er det viktigste nå.

Powered by Labrador CMS