Nyheter

SALUTT: Bildet er fra markeringen av frigjøringsdagen i 2017 på Akershus festning.

Forsvarssjefen med kanongave til prinsesse Ingrid Alexandra

Forsvarssjefen har besluttet at Forsvaret skal avgi salutt for prinsesse Ingrid Alexandra på hennes 18-årsdag.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Saluttstasjoner i Norge

  • Forsvaret har etablert kommandantskap ved sju festninger. Disse er også saluttstasjoner: Akershus, Bergenhus, Vardøhus, Kristiansten, Fredriksten, Kongsvinger og Oscarsborg.
  • I tillegg er det to saluttstasjoner etablert på Setermoen og på Haakonsvern. Dette for å ivareta salutt-tradisjonen i berørte forsvarsgrener.

  • Det er også videreført et saluttbatteri på Skansen i Bergen som kun avgir salutt 17. mai.

Kilde: Forsvarets kommandantskap

«Forsvarssjefen har besluttet at Forsvaret skal avgi salutt fra alle saluttstasjoner kl. 12.00, 21 skudd, som Forsvarets gave til prinsessen på myndighetsdagen».

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Det kommer fram i et brev fra Forsvarets Fellestjenester datert til 3. november, som Forsvarets forum har fått innsyn i.

Prinsesse Ingrid Alexandra fyller 18 år fredag 21. januar i 2022.

Ifølge SNL salutteres det 21 skudd for ulike spesielle markeringer i kongehuset. Fødselsdagen til alle medlemmer av kongehuset som har nådd myndighetsalderen er en av disse.

Det har tidligere i år vært diskutert om Forsvaret skal trappe ned på bruk av salutt, i forbindelse med kronprinsesse Mette-Marits bursdag.

Årsaken var at andre nordiske land og Storbritannia bare avgir salutt for majestetene og tronfølgeren. Det ble likevel besluttet å forsette ordningen.

Les debattinnlegg om salutter: – Salutter og vårt kollektive minne

Powered by Labrador CMS