Nyheter

AVANSERT: Teknologien skal kunne finne mål for stridsvognmannskapet og på den måten øke kampkraften. På bildet vises en optisk sensor på en M1 Abrams under testing av det nye systemet.

USA tester kunstig intelligens på stridsvogner

Ved hjelp av kunstig intelligens kan amerikanske stridsvogner angripe fiendtlige mål tre ganger så raskt.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Nye bilder viser en stridsvogn av typen M1 Abrams fra den amerikanske hæren, utstyrt med ny og eksperimentell teknologi. Stridsvognen har fått påmontert et sensorsystem med kunstig intelligens, som skal hjelpe mannskapet på vognen med målgjenkjenning, skriver The Warzone.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Tanken er at teknologien skal kunne øke kapasiteten til å finne, kjenne igjen og bekjempe oppdukkende fiendtlige mål.

Amerikanske hærsoldater har sammen med forskere og ingeniører fra Command, Control, Communications, Computers, Cyber, Intelligence, Surveillance, and Reconnaissance Center (C5ISR) jobbet med å teste prototyper av teknologien som utvikles under Advanced Targeting and Lethality Aided systems (ATLAS) - programmet.

Ved hjelp av dette systemet skal stridsvognmannskapet kunne engasjere tre mål på den tiden de vanligvis ville brukt på et mål, skriver The Warzone.

Systemet fungere på den måten at en optisk sensor montert på stridvognen sender bilder av omgivelsene til et program med kunstig intelligens bestående av algoritmer, som kan kjenne igjen forskjellige objekter og plassere bildene i forskjellige «klasser». Deretter vises bildene med potensielle trusler på en skjerm hos vognkommandøren, der hen kan velge våpen og ammunisjonstype for bekjemping av målet, skriver The Warzone videre.

Systemet er fremdeles under utvikling, men kan gi store fordeler på slagmarken dersom det blir fullt operativt. I tillegg til manuelle søk vil soldatene på stridsvognen være støttet av en sensor med kunstig intelligens som også søker etter fiendtlige mål og trusler. Det vil kunne føre til at stridsvognene kan bekjempe fienden raskere og at objekter som er vanskelig for mennesker å finne blir oppdaget.

Powered by Labrador CMS