Nyheter

HENTER UT: Norge samarbeider med andre land som også har borgere i Sudan.

Norge vurderer å bruke Forsvaret for å hente ut nordmenn i Sudan

Norske myndigheter utelukker ikke å bruke militært personell for å hente ut norske statsborgere i Sudan. Det bekrefter Utenriksdepartementet søndag.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi bruker alle virkemidlene vi har til rådighet. Det kan være sivile, men også militære ressurser. Vi samarbeider tett med andre land som også har borgere i Sudan, sier statssekretær i utenriksdepartementet (UD) Eivind Vad Petersson (Ap) til NRK.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Utenriksdepartementet om evakuering i Sudan: Jobber gjennom militære og diplomatiske kanaler

UD kjenner til at det er omtrent 70 norske borgere i landet der det har vært harde kamper i hovedstaden Khartoum i over en uke.

Dersom en militær løsning blir aktuell, vil det mest sannsynlig skje via alliertes militærbaser i Djibouti, med en pitstop i Etiopia, sier Vad Petersson.

USA sendte inn spesialsoldater for å hente ut amerikanere fra Khartoum natt til søndag. Søndag skriver nyhetsbyrået TT at regjeringen i Sverige ønsker å sende opptil 150 soldater til Sudan for å delta i evakueringen av svensker i Khartoum.

Powered by Labrador CMS