Nyheter

TINGRETTEN: En mann i 20-årene er tiltalt for grov utpressing etter at han truet med å selge et videoopptak til pressen om han ikke fikk betalt – i penger eller bil.

Tiltalt for grov utpressing av høytstående offiser

Saken skal opp i Oslo tingrett i desember. 

Publisert

En mann i 20-årene er tiltalt for forsøk på grov utpressing av en høytstående offiser i Forsvaret. De to skal ha havnet i en leilighet sammen etter en kveld på byen i april i fjor. Der ble offiseren filmet sovende naken på en sofa, med narkotika og brukerutstyr på et bord ved siden av. 

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

I en periode fra slutten av april til begynnelsen av mai tok den tiltalte mannen kontakt med offiseren og truet med å distribuere videoopptaket til media. 

Mannen i 20-årene ba om at offiseren skulle betale ham 38.000 kroner eller kjøpe en Tesla til ham. Offiseren anmeldte forholdet, og betalte hverken summen eller kjøpte en bil til mannen. 

«Utpressingen er grov fordi det særlig legges vekt på at den var nøye planlagt, gjaldt en betydelig verdi og av andre grunner er av en særlig farlig eller samfunnsskadelig art», står det i tiltalebeslutninga. 

Offiseren hevder at han ble dopet ned, mens den tiltalte mannen sier de tok narkotika sammen. Offiseren sier også at mannen tok seg inn på telefonen hans og fikk tilgang på forsvarsdokumenter og passord.

Ifølge VG har Dagbladet kjøpt videoen, men ikke publisert sak. VG har publisert det som skal være kontrakten mellom Dagbladet og den tiltalte mannen. 

Powered by Labrador CMS