Nyheter

MØTTES: Den russiske generalen Valery Gerasimov (t.v.) møtte onsdag med den amerikanske generalen Mark Milley i Finland.

Amerikanske og Russiske millitærledere møttes i Finland

Basepolitikk og stormaktsrivalisering kan ha stått på agendaen på det hemmelighetsfulle møtet.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Øverstkommanderende for det amerikanske forsvaret, general Mark Milley, deltok på møtene sammen med sitt russiske motstykke, general Valery Gerasimov i Finlands hovedstad Helsingfors onsdag.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Det var et produktivt møte. Når stormaktenes militære ledere kommuniserer, blir verden et tryggere sted, sa Milley etter møtet, melder AP.

De to generalene har imidlertid blitt enige om å ikke dele yterligere detaljer om hva de to diskuterte.

Nyhetsbyrået AP skriver at Milley tidligere har påpekt at basepolitikken til allierte er et tema han vier oppmerksomhet under besøket til Europa.

USA er også i en prosess der de må justere strategien sin i møte med terrorgrupper som IS og al-Qaida nå som landet har trukket seg ut av Afghanistan.

Russland har på sin side advart Afghanistans naboland mot å åpne opp for å huse amerikanske militærbaser på sine territorier.

– Russland har sakt direkte ifra til USA om at det vil endre synet vårt på en rekke saker i denne viktige regionen, samt forholdet vårt til USA, sa Russlands viseutenriksminister Sergej Rjabkov i juli.

Powered by Labrador CMS