Nyheter

SATT AV TO DAGER: Det er satt av to dager til rettssaken, som skal opp i Nord-Troms og Senja tingrett torsdag og fredag.

Tidligere forsvarsansatt møter i retten, tiltalt for voldtekt

– Har meddelt at han ikke ikke vil erkjenne straffskyld, sier mannens forsvarer.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Rettssaken mot en mann i 30-årene som er tiltalt for å ha forgrepet seg på en kvinnelig kollega i Forsvaret starter torsdag.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Hendelsen skal ha skjedd natt til lørdag 29. august 2020 i Målselv i Indre Troms, og kvinnen anmeldte forholdet i juni i år.

Mannen er tiltalt for overtredelse av Straffeloven § 291, for å ha skaffet seg seksuell omgang med vold, ifølge tiltalebeslutningen tatt ut av Statsadvokatene i Troms og Finnmark.

Sakstema er voldtekt uten samleie, og strafferammen er inntil seks år.

– Erkjenner ikke straffskyld

I tiltalen står det at mannen skal ha presset kvinnen opp mot en husvegg, kysset henne, så forgrepet seg på henne.

– Min klient har meddelt at han ikke vil erkjenne straffskyld, sier mannens forsvarsadvokat Olav Eriksen til Forsvarets forum.

Les også: Sersjant som snikfilmet i dusjen, blir trolig sagt opp

Utover det har Eriksen ingen kommentar.

Den tiltalte mannen skal ikke lenger jobbe i Forsvaret. Det er ukjent om han har valgt å fratre stillingen selv. Den fornærmede kvinnen jobber fremdeles i Forsvaret, men i en annen stilling.

Mener straffbart forhold kan bevises

Trude Kvanli er aktor i saken, og sier de involvertes roller i Forsvaret ikke vil bli lagt vekt på. Når det gjelder at forholdet ikke ble anmeldt før to år etterpå, mener Kvanli at det vil ha betydning for hvilke bevis som kan legges frem.

Les også: Hovedverneombudet vil ha varsling utenom sjefene

– Det vil være annerledes å legge frem bevis for en sak der det går en stund etter at hendelsen har skjedd, men det er vanskelig å si om det vil påvirke den ene eller andre retningen.

– Generelt gjøres det en vurdering, og det gjøres også i denne saken. Man ser på om man mener at det har skjedd et straffbart forhold, og om man kan bevise det utover enhver rimelig tvil. Det mener jeg man kan gjøre i denne saken, sier Kvanli.

Forsvarets forum har vært i kontakt med fornærmedes bistandsadvokat, men har ikke lykkes i å få en kommentar.

Powered by Labrador CMS