Nyheter

LOKALT: Rødts forsvarspolitiske talsperson, Bjørnar Moxnes sikrer at Forsvaret handler fra lokale.

Sikret at Forsvaret skal handle lokalt 

– Mat og utstyr til Forsvaret skal leveres av norske bønder og lokale produsenter, slår Rødts forsvarspolitiske talsperson, Bjørnar Moxnes, fast.

Publisert

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Stortingspolitikeren fra Rødt lover raske endringer på området.

– Rødt har nylig fått gjennomslag for at Forsvaret i mye større grad skal kunne kjøpe kortreist mat og utstyr fra mindre lokale produsenter rundt om i hele Norge, sier Bjørnar Moxnes til Nationen.

Han har tidligere sagt at han vil tvinge Forsvaret til å handle lokalt.

– Fram til nå har det vært det samme om potetene kommer fra Frankrike eller sokkene kommer fra Mongolia. Lykke til med å skaffe det i en krisesituasjon.

Ifølge Moxnes fikk Rødt en enstemmig forsvarskomité med på følgende vedtak under arbeidet med det nye Forsvarsforliket:

«Stortinget ber regjeringen sikre at Forsvaret utnytter handlingsrommet lover og reglement åpner for, slik at Forsvaret i større grad større grad benytter lokale og regionale tilbydere.»

– Dette handler blant annet om EØS-avtalens artikkel 123, hvor forsvarsformål kan trumfe de vanlige anbudsreglene. Da trenger man ikke bruke lov om offentlige anskaffelser og kan heller inngå en avtale direkte med lokale leverandører.

Powered by Labrador CMS