Nyheter

ILLUSTRASJONSBILDE: Tre kjøleskap ble i fjor stjålet fra en av Forsvarets avdelinger i Rena leir. Nå er en person dømt.

Mann dømt for kjøleskapstyveri på Rena leir

En mann er dømt til betinget fengsel og bot etter at han stjal tre kjøleskap fra Forsvarets leir på Rena og la dem ut for salg.

Publisert Sist oppdatert

Det var i november i fjor at mannen i 20-årene tok tre kjøleskap tilhørende en av Forsvarets avdelinger i Rena leir. Avisen Østlendingen omtalte saken først.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Kjøleskapene har en verdi av rundt 30.000 kroner og er av en mindre type. Etter at mannen hadde kjørt kjøleskapene ut av leiren, la han dem ut for salg i en annonse på Facebook.

Mannen skal ha erkjent straffeskyld til politiet og den 18. juli ga mannen en uforbeholden tilståelse i et rettsmøte i Østre Innlandet tingrett. Deretter ble han dømt til 21 dager betinget fengsel og en bot på 10.000 kroner. Han må også betale 32.766 kroner i erstatning til Forsvaret, ifølge dommen.

I straffeutmålingen har retten lagt særlig vekt på at mannen har stjålet fra en offentlig etat og «derved fra fellesskapets verdier». Det heter videre i dommen at tyveriet er «et brudd på særlig tillit som er vist gjerningsmannen ved at han hadde tilgang på avsperret område».

Ifølge Østlendingen hadde mannen tilgang til Rena leir som sivilt ansatt, og det var militærpolitiet som startet etterforskningen før saken ble sendt til politiet.

Powered by Labrador CMS