Nyheter

TRAPPER OPP: Ifølge Natos generalsekretær Jens Stoltenberg har Nato-allierte styrket sikkerhetstiltakene rundt anlegg og nøkkelinstallasjoner, samt trappet opp utvekslingen av etterretningsinformasjon

Stoltenberg: Nato dobler sin tilstedeværelse i Nord- og Østersjøen

Nato dobler sin tilstedeværelse i Nord- og Østersjøen til mer enn 30 fartøy, sa generalsekretær Jens Stoltenberg på en pressekonferanse i Brussel tirsdag.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Formålet er å beskytte gassrørledninger og undersjøiske kabler etter at Nord Stream-ledningene i Østersjøen ble utsatt for mulig sabotasje i slutten av september.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Både svensk og tysk påtalemyndighet etterforsker hendelsen.

Les også: Han er ny generalsekretær i SIOPS

– Skipene vil bli støttet av maritime patruljefly og undervannskapasiteter, fortsatte Stoltenberg.

I tillegg har Nato-allierte styrket sikkerhetstiltakene rundt anlegg og nøkkelinstallasjoner, samt trappet opp utvekslingen av etterretningsinformasjon, ifølge generalsekretæren.

– Vi vil ta ytterligere skritt for å styrke vår motstandskraft og beskytte vår kritiske infrastruktur. Ethvert bevisst angrep mot alliertes kritiske infrastruktur, vil bli møtt med en samlet og bestemt respons, understreket Stoltenberg.

Les også: Deler av hovedbygget på Jan Mayen kan kollapse

Generalsekretæren innledet onsdag møter med Natos forsvarsministre for å diskutere Nord Stream og økt støtte til Ukraina. Møtet varer i to dager.

Powered by Labrador CMS