Nyheter

VAKSINESENTER: Forsvaret skal settes inn for å bistå med koronavaksineringen i Norge, ifølge opplysninger gitt til VG. Her fra vaksinesenteret i Bærum i mars.

VG: Forsvaret kan bli brukt til koronavaksinering

Forsvaret kan sammen med apotekene bistå med å koronavaksinere befolkningen. Det sa helseministeren på et møte, ifølge opplysninger til VG.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) skal i møte med kommuner og statsforvaltere ha sagt at Forsvaret skal samarbeide med apotek om å sette koronavaksiner. Det melder VG mandag.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Forsvarsdepartementet venter på en bistandsanmodning, opplyser departementets pressevakt Asgeir Spange Brekke til Forsvarets forum.

Det ble mandag opplyst at bistandsanmodningen hadde blitt mottatt av departementet, men dette ble siden avkreftet.

Nye tiltak

Regjeringen er bekymret for økende koronasmitte som følge av omikronvarianten. Mandag sier statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) at koronatiltakene må strammes inn på nytt.

– Situasjonen er alvorlig. Smittespredningen er for høy. Og vi er nødt til å treffe tiltak for å begrense den utviklingen, sier statsministeren til NTB.

Innleggelsesrekord

Sykehusinnleggelsene er høyere enn noen gang før i pandemien, med 358 innlagte mandag. Samtidig fortsetter smitten å stige, og bare i forrige uke ble det registrert i overkant av 32.000 nye tilfeller. I en ny risikovurdering spår Folkehelseinstituttet (FHI) at omikronvarianten vil føre til «betydelig økt smittespredning» framover.

Så langt er det påvist 958 tilfeller av den nye virusvarianten i Norge. Omikron antas å være mer smittsom enn tidligere varianter, og vaksinene ser ut til å gi dårligere beskyttelse mot smitte.

Les også: Pandemien legger ingen demper på det globale våpensalget, ifølge rapport

Samtidig er det håp om at varianten kan være mildere enn delta. Men dette er fortsatt usikkert.

– Omikron endrer spillereglene. I dag har vi ikke nok kunnskap om mutasjonen, sier Støre.

RETTELSE: Forsvarets forum fikk bekreftet fra Forsvarsdepartementet at de hadde mottatt en bistandsanmodning om å bruke Forsvaret til koronavaksinering. Dette ble siden avkreftet. Teksten ble rettet mandag 13. desember klokken 13.45.

Powered by Labrador CMS