Nyheter

VÅPENSALG: En soldat på en internasjonal forsvar- og våpenmesse i Kairo i Egypt i slutten av forrige måned.

Pandemien legger ingen demper på det globale våpensalget, ifølge rapport

Koronapandemien la ingen demper på den globale forsvarsindustriens våpensalg i fjor, viser en årlig rapport fra Sipri-instituttet i Stockholm.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Verdens 100 største våpenprodusenter solgte våpen og militærtjenester til en verdi av 4.838 milliarder norske kroner i 2020, viser årsrapporten som Sipiri (Stockholm International Peace Research Institute) la fram mandag.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Det er en økning 1,3 prosent, sammenlignet med verdien av våpensalget i 2019, og fjoråret markerte det sjette året rad med vekst i det globale våpensalget, viser rapporten.

USA beholder førsteplassen listen. Landet står for 41 av de 100 største selskapene. Det samlede salget fra de 41 selskapene utgjorde 2.597 milliarder dollar, 1,9 prosent mer enn i 2019.

Kina ligger andreplass. Landet har 5 selskaper topp 100-listen, med et estimert salgstall 687 milliarder kroner, 1,5 prosent mer enn i 2019.

Les mer: Biden godkjenner våpensalg til Emiratene

Powered by Labrador CMS