Nyheter

ULYKKE: Framover vil det bli øvingsaktivitet langs vei i forbindelse med vinterøvelsen Joint Viking i Troms.
ULYKKE: Framover vil det bli øvingsaktivitet langs vei i forbindelse med vinterøvelsen Joint Viking i Troms.

Joint Viking: Innfører unntakssoner

Så langt har det vært tre ulykker med Forsvarets kjøretøy under øvelse Joint Viking, nå tar Forsvaret grep der det øves langs vei.

Publisert

Framover vil det bli øvingsaktivitet langs vei i forbindelse med vinterøvelsen Joint Viking i Troms. Det opprettes unntakssoner.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

I unntakssonene vil det foregå stridshandlinger med kjøretøy og soldater. Sonene er store militære øvingsområder på opptil 30 kilometer, og de beveger seg i takt med spillet i øvelsen. Det skriver Forsvaret i en pressemelding.

Les også: To forsvarsprofiler vil bli brannsjef i Tromsø

– I unntakssonene kan du møte på militære kjøretøy langs veien, og på sideveier. Militære kjøretøy kan også komme kryssende på den veien du kjører på. Det er stor sannsynlighet for å møte kamuflerte soldater langs veiene. Det ligger i sakens natur at disse kan være vanskelige å få øye på, spesielt når det er mørkt. Du kan også høre smell og drønn i forbindelse med øvingsaktiviteten langs veiene, skriver Forsvaret.

Det kan være redusert hastighet i unntakssonene, og det vil skiltes at du er på vei inn i en slik sone.

– Militærpoliti (MP) er til stede når du kjører inn til sonene og vil stoppe bilistene for å informere om at det er militære aktivitet i området. Det vil også være MP eller politi som patruljerer inne i disse sonene, skriver Forsvaret.

Les også: Ingen har blitt degradert i Forsvaret på minst 35 år

Det har allerede vært flere ulykker under årets øvelse som er på sin første uke. Tirsdag ble blant annet to personer fløyet til sykehus etter at en militær personbil krasjet med en militær lastebil på E6 ved Setermoen i Bardu i Indre Troms og i går meldte politiet i Nordland i 17-tiden om et trafikkuhell mellom en militær tankbil og en personbil ved Bjerkvik.

Powered by Labrador CMS