Nyheter

PÅ BESØK: Norges neste tronarving har ikke vært på sesjon enda, men hun har likevel fått se deler av hva en utdanning i Forsvaret kan by på. Her om bord i et F-16 jagerfly.

Kronprinsen om Ingrid Alexandra: Ikke vært på sesjon ennå

Det prinsessen har sett av Forsvaret så langt har vært «veldig interessant», forteller H.K.H. Kronprins Haakon.

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

I forbindelse med Ingrid Alexandras myndighetsdag har det vært stilt en rekke spørsmål rundt hennes militære framtid. I Norge er kongen den øverste befalingsmannen. Prinsesse Ingrid Aleksandra er nummer to i arverekken til den norske tronen.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Hennes far, kronprins Haakon og bestefar kong Harald, har begge utdanning fra henholdsvis Sjøkrigsskolen og Krigsskolen. Kronprinsen har vært tydelig på at hans barn får velge sin egen utdanning.

I forbindelse med sitt besøk på Nasjonalt logistikkoperasjonssenter (NLOGS) på Sessvollmoen mandag, bekreftet kronprinsen at Ingrid Alexandra ikke har gjennomført sesjon.

– Det har hun ikke ennå, men hun har vært på besøk i Forsvaret ved to forskjellige anledninger allerede. Det syntes hun var veldig interessant, sa kronprinsen til Forsvarets forum.

I november i fjor besøkte prinsessen Forsvarets spesialkommando (FSK), hvor hun fikk hilse på spesialsoldater fra Jegertroppen og øve seg på fallskjermhopp. Noen uker senere besøkte hun Luftforsvaret, hvor hun fikk fly i et F-16 jagerfly.

Til 18-årsdagen hennes 21. januar, fikk prinsessen tre drømmedager i Forsvaret av forsvarssjef Eirik Kristoffersen. Etter at han hadde lest i et intervju med henne i VG, slang han dessuten på et fallskjermhopp.

Sesjon er normalt ungdoms første fysiske møte med Forsvaret, og hvor Forsvaret finner ut om en person er fysisk og psykisk egnet til å tjenestegjøre i Forsvaret. På sesjon går man gjennom fysiske teser, teoretiske prøver, helsekontroll og en samtale.

Vanligvis gjennomføres sesjon i løpet av det siste året du går på videregående. Prinsessen er russ neste vår, og vil sannsynligvis gjennomføre sesjon til høsten eller neste vår.

I forkant av 18-årsdagen, fikk Ingrid Alexandra sin egen adjutant. Les mer her!

Powered by Labrador CMS