Nytt om navn

NOMINERT: Redningsmannskapene som hjalp til etter Gjerdrumskredet, er nominert til «Årets navn». Her takkes HV-02 av etter oppdraget i Gjerdrum 12. januar.
NOMINERT: Redningsmannskapene som hjalp til etter Gjerdrumskredet, er nominert til «Årets navn». Her takkes HV-02 av etter oppdraget i Gjerdrum 12. januar.

Redningsmannskapene i Gjerdrum nominert til «Årets navn» i VG

«Redningsarbeidet i Gjerdrum er historien om ressursene som fant hverandre,» skriver VG. I arbeidet deltok flere avdelinger i Forsvaret.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Ti personer mistet livet da boligfeltet i Gjerdrum kollapset midt på natten 30. desember i fjor. Store redningsmannskaper ble satt inn i søket og for å sikre rasstedet. Innsatsleder var røykdykker Kenneth Wangen fra Nedre Romerike brann- og redningsvesen.

Et halvt døgn etter kvikkleireskredet fikk Forsvarets operative hovedkvarter (FOH) en bistandsanmodning. Der ble Forsvaret bedt om å hjelpe med redningsarbeidet, samt vakthold og sikring.

Nå har redningsmannskapene i Gjerdrum blitt nominert til VGs hederspris «Årets navn».

«Arbeidsforholdene var krevende. Det var mørkt, midt på natten, strømmen var borte og mange hadde tatt juleferie. Likevel klarte innsatsleder Kenneth Wangen og redningsmannskapene å redde mange liv,» skriver VG.

«Redningsarbeidet i Gjerdrum er historien om ressursene som fant hverandre. Det kunne gått mye verre.»

Avstemningen starter 26. november.

I redningsarbeidet i Gjerdrum bidro Forsvaret blant annet med droner, helikoptre, Orion-fly, luftromkoordinering, ingeniører, søkshunder, soldater fra Heimevernet, 3D-kartproduksjon og brolegger.

Ny jobb?

Har du eller noen du kjenner fått ny jobb? Da vil vi gjerne at du skriver et par linjer om vedkommende og jobben, samt legger ved et bilde i breddeformat, og sender til tips@fofo.no. Merk gjerne emnefeltet med «Nytt om navn»

Powered by Labrador CMS