Nyheter

NORDSJØEN: Sjøforsvaret får bistand fra Tyskland til overvåking av norsk sokkel.

Tre tyske fregatter skal patruljere i Nordsjøen

Tyskland skal bistå Forsvaret med å overvåke norsk sokkel med fartøy og fly.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Flere allierte var raskt ute med å uttrykke sin vilje til å støtte Norge gjennom økt tilstedeværelse i Nordsjøen, sier forsvarsminister Bjørn Arild Gram til TV 2.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Han sier Tyskland er et av landene som stiller seg positive til å bidra.

Blant annet har Tyskland tilbudt seg å la tre tyske fregatter, som nå er på øvelse i Nord-Norge, om å bli igjen i norsk farvann for å bistå sjøforsvaret, skriver NRK.

– Tyskland har også tilbudt Norge å fly tokter med maritime patruljefly over olje- og gass installasjoner utenfor norske kysten, sier forsvarsministeren til TV 2.

Etter at gassrørledningene ved Nord Stream 1 og 2 ved Bornholm i Østersjøen ble utsatt for det som trolig er sabotasje, har også beredskapen mot norsk sokkel blitt skjerpet. Det er årsaken til at Norge har bedt om støtte fra andre land til å patruljere.

Fra før er det kjent at en britisk fregatt skal bistå det norske Sjøforsvaret med å beskytte norske gassrørledninger og annen viktig infrastruktur, ifølge Teknisk Ukeblad.

Powered by Labrador CMS