Nyheter

TILPASSET: En svensk soldat viser frem den nye kampvesten 23 D som vil være spesial tilpasset kvinner i det svenske forsvaret.

Sverige får ny kampvest spesialtilpasset kvinner

I alle år har det vært et problem for kvinner at kampvester og uniformer i Forsvaret er tilpasset menn. Nå blir det endringer i det svenske Forsvaret.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Fra og med juni 2023 kommer den nye kampvesten 23 D som er spesialtilpasset kvinner til det svenske forsvaret, skriver Försvarsmakten i en pressemelding.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Jeg tør å love at alle kvinner i Forsvaret kommer til å ha den nye kampvesten senest innen utgangen av juni 2023, sier Claes Inoz ved produksjonsstabens logistikkavdeling.

Les også: Nytt bærbart luftvern til Hæren

Det gamle vest-systemet til svenskene vil fortsatt være i tjeneste frem til 2030, og alle sivilt ansatte må regne med å beholde sin nåværende utrustning en stund til, står det i pressemeldingen.

Svenskene får også den nye feltuniformen FU 24. Feltuniformen vil være kjønnsnøytral og tilpasset begge kjønn. De nordiske landene har inngått et samarbeid om feltuniformer som blir like. Det er kun kamuflasjemønsteret på uniformene som vil være forskjellig fra land til land.

Les også: Slik ble Forsvarets nye kamuflasje utviklet

Powered by Labrador CMS