Nyheter

SOLGT: Byggingen av Åsegarden begynte i 1952. 69 år senere er leiren utenfor Harstad lagt ned og solgt til et privat selskap.
SOLGT: Byggingen av Åsegarden begynte i 1952. 69 år senere er leiren utenfor Harstad lagt ned og solgt til et privat selskap.

Åsegarden leir er solgt: Kontrakten signeres tirsdag

Den gamle militærleiren utenfor Harstad gikk for 21 millioner kroner.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er det private eiendomsselskapet Ulrix Eiendom som gikk seirende ut av budrunden. Vesterålen-selskapet opplyser på sine nettsider at de driver med uteleie av både privateiendom og næringsbygg.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Vi er fornøyd med at kjøper har spennende planer for etterbruken av Åsegarden, sier prosjektleder Therese Frivåg Lund i Forsvarsbygg i en pressemelding.

Den gamle militærleiren utenfor Harstad består av totalt 27 bygninger oppført mellom 1952 og 1990. Bruttoareal er 31.500 kvadratmeter.

Leiren ble solgt i midten av august, meldte avisen iHarstad. Det var to år etter at Forsvaret sa opp avtalen etter at Forsvarsdepartementet i iverksettingsbrevet til forsvarssektoren for perioden 2017-2020 hadde vedtatt avvikling av leiren, opplyste Forsvarsbygg den gang.

Siden da har treningene blitt flyttet fra Åsegarden til Indre Troms. Leiren ble imidlertid blant annet tatt i bruk i januar i år da sterk vind og kulde gjorde at amerikanske soldater måtte flyttes ut av teltene de sov i, meldte NTB.

Powered by Labrador CMS