Nyheter

MAT: Hovedtillitsvalgt i Luftforsvaret Sondre Skytteren etterlyser mer penger for å gi et bedre mattilbud for vernepliktige soldater.
MAT: Hovedtillitsvalgt i Luftforsvaret Sondre Skytteren etterlyser mer penger for å gi et bedre mattilbud for vernepliktige soldater.

Tillitsvalgtordningen krever bedre mat for vernepliktige

Tillitsvalgte for vernepliktige i Forsvaret etterlyser bedre mattilbud for vernepliktige i førstegangstjeneste.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Hovedtillitsvalgt i Luftforsvaret i Tillitsvalgtordningen i Forsvaret (TVO) Sondre Skytteren forteller at kvaliteten på maten som serveres vernepliktige er veldig variabel. I enkelte tilfeller er det tørre brødskiver og lite variert middagsmat som ikke er tilfredsstillende ernæringsmessig.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Derfor ønsker de at det bevilges mer penger til mat.

I forslaget fra Tillitsvalgtordningen som blir fremmet under Vernepliktsrådets landskonferanse heter det: «... Forsvaret må øke kostøre per soldat, og bør se på utregningsmåter for å gi messene like forutsetninger til å gi god forpleining.».

Skytteren utdyper hvorfor han mener det er på tide med å bevilge mer penger til vernepliktige soldater.

– Kostøre ligger på rundt 120 kroner per døgn for hver enkelt soldat. I mange tilfeller er ikke det nok. Ved å øke satsen for kostøre vil vi få bedre kvalitet på maten og det vil føre til at kjøkkenpersonalet får flere muligheter til å tilby et bedre og bredere utvalg, sier Skytteren.

Kostøre pengeforbruk til mat per person per dag i Forsvaret.

Ønsker alkohol i leir

Denne uka startet Landskonferansen for Vernepliktsrådet, der tillitsvalgte for vernepliktige i førstegangstjenesten, skal komme til enighet om hvilke saker de ønsker å kjempe fram.

Les også: Tillitsvalgte i Luftforsvaret varsler om alkoholpress, men soldatenes landskonferanse åpner for prøveordning med ølservering.

Som tidligere er det et ønske om at det skal bli tillatt å drikke alkohol i leir for vernepliktige. Det forslaget har blitt fremmet en rekke ganger tidligere, med samme utfall.

Det har ikke blitt tillatt.

– Jeg mener at det ville føre til at Forsvaret hadde en mye bedre kontroll på alkoholinntaket og at det ville skje i mer ordnede former enn utenfor leir, sier Skytteren.

Er det noe grunn til å tro at dere vil nå gjennom nå?

– Det er kanskje ikke noe grunn til å tro at ledelsen i Forsvaret vil stille seg bak et slikt krav – det er ikke det inntrykket jeg sitter med. Jeg forventer likevel at vi får en bred debatt om forslaget, sier Skytteren som tilføyer:

– Hvorfor skal vernepliktige behandles som barn? De er jo myndige.

Forsvarets forum og Soldatnytt følger Landskonferansen for Vernepliktsrådet, som er Tillitsvalgtordningen i Forsvarets øverste ledelse. Landskonferansen avsluttes 10. juni.

Powered by Labrador CMS