Nyheter

SUDAN: En britisk sanitetssoldat i styrken som Royal Air Force har deployert i Sudan for å gi medisinsk hjelp til de som er rammet av konflikten. Personell fra 16 Medical Regiment deltar sammen med personell fra Parachute Regiment og Royal Air Force. Illustrasjonsfoto.

Sudans hær sier ja til våpenhvileforslag

Den sudanske regjeringshæren har gått med på et forslag om å forlenge våpenhvilen i en uke og å sende en utsending til samtaler, ifølge en uttalelse onsdag kveld.

Publisert Sist oppdatert

Det er forslaget fra dem østafrikanske samarbeidsorganisasjonen (IGAD) hæren skal ha sagt ja til. Foruten å forlenge våpenhvilen i sju dager er hæren også villig til å sende en utsending til samtaler med lederne i Sør-Sudan, Kenya og Djibouti, ifølge uttalelsen fra hæren.

Det har vært flere forsøk på å få på plass en skikkelig våpenhvile. Alle har mislyktes.

Sør-Sudan opplyste tirsdag kveld at hærsjef Abdel Fattah al-Burhan og RSF-leder Mohamed Hamdan Dagalo i prinsippet var enige om en våpenhvile fra 4. til 11. mai.

Dagalo har foreløpig ikke bekreftet enigheten. En utsending for Burhan sa tidligere onsdag at de godtar et forslag om samtaler om våpenhvile med RSF, men ikke mekling for å få slutt på kampene.

Utsendingen Dafallah Alhaj sa på en pressekonferanse i Kairo at deres delegasjon ikke vil møte RSF-militsen ansikt til ansikt, og at alle kommunikasjon blir via mellommenn.

Harde kamper har rast siden 15. april mellom den sudanske militærjuntaens tidligere allierte – regjeringshæren og RSF-militsen.

Den nåværende våpenhvilen i Sudan utløper onsdag, men kampene har fortsatt.

Powered by Labrador CMS