Nyheter

SKYLD: Både Russland og Ukraina gir motstanderen skylden for angrepet på fengselet som huset ukrainske krigsfanger.

Russland ber FN og Røde Kors granske angrep på fengsel

Det russiske forsvarsdepartementet sier de vil invitere uavhengige granskere fra FN og Røde Kors til å granske angrepet på fengselet i Olenivka.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Russland og Ukraina skylder på hverandre for angrepet, som skal ha kostet 52 ukrainske krigsfanger livet. Nyheten om at Russland vil invitere eksterne granskere til å se på saken kommer fra det statlige nyhetsbyrået Tass.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

FN krever også at angrepet granskes, og Ukrainas menneskerettskommissær Dmytro Lubinets sa i en TV-tale at internasjonale eksperter bør undersøke hendelsen.

Ifølge det ukrainske nyhetsbyrået Ukranews har Lubinets også startet prosessen med å få utlevert de døde ukrainske soldatene.

Både FN og Den internasjonale Røde Kors-komiteen har sagt at de sliter med å få adgang til de russiskkontrollerte områdene i Ukraina. Røde Kors har bedt om å få besøket fengselet for å undersøke tilstanden til dem som var der under angrepet og sikre at sårede får medisinsk hjelp og at de døde behandles med respekt. Så langt har ikke organisasjonen fått tillatelse til dette.

Powered by Labrador CMS