Nyheter

ROTASJON: Norske FN-soldater på post i Camp Bifrost i Bamako. De er del av den norske kontigenten som deltar i FNs fredsbevarende operasjon i Mali, MINUSMA.

FN gjenopptar rotasjon av Mali-styrke

Etter en måneds pause, vil FN gjenoppta rotasjonen av personell i den fredsbevarende styrken i Mali, opplyser organisasjonen og Malis utenriksminister.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Den jevnlige utskiftingen av personell i Minusma-styrken ble stanset i midten av juli, på grunn av bekymringer for sikkerheten.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

— Minusma har gått med på nye prosedyrer og kommunisert dem til alle som bidrar med soldater. Det vil ikke bli gjort unntak, sier utenriksminister Abdoulaye Diop lørdag.

FN-talsperson Myriam Dessables sier at «rotasjonen gjenopptas fra mandag».

Les også: Norsk avvikling i FN-styrken MINUSMA i Mali

Nyheten kommer dagen etter at Tyskland stanset rekognoseringsflygninger og helikoptertransporter til Mali etter at Minusma ble nektet å bruke landets luftrom.

Diop sier de ulike kontingentene tidligere har måtte søke direkte til Malis myndigheter om flytillatelse.

— Heretter skal alle forespørslene gå via Minusma, som vil sende dem videre til utenriksdepartementet sier han.

Les også: Mali stanser rotasjon av FN-styrken

Rotasjonen av soldater stanset 14. juli, fire dager etter at Mali arresterte 49 soldater fra nabolandet Elfenbenskysten. Soldatene ble senere beskrevet som leiesoldater som hadde til hensikt å styrte militærjuntaen som har styrt Mali siden 2020. Elfenbenskysten sier soldatene ble sendt som forsterkninger til Minusma.

FN-styrken har innrømmet at det har vær uregelmessigheter i forbindelse med utplassering av soldater fra nabolandet.

Powered by Labrador CMS