Nyheter

FORLENGELSE: Avtalen skal sikre at Ukraina kan eksportere korn via Svartehavet fra tre ukrainske havner uten å risikere russiske angrep. Bildet er tatt ved Bosborsstredet i Istanbul, Tyrkia juli 2022.

Russland: Møter FN til samtale om forlengelse av kornavtale

Det var FN og Tyrkia som meglet fram avtalen i fjor. Mandag møtes representanter for Russland og FN i Genève for samtaler om forlenging av avtalen, i følge talskvinne Maria Zakharova for russisk UD.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Fra FN-hold het det onsdag at høytstående russiske representanter skal møte lederen for FNs organisasjon for handel og utvikling (UNCTAD), Rebeca Grynspan, til uka.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Det er planlagt en neste runde med samtaler 13. mars i Genève, sier Zakharova torsdag.

Bekreftelsen kommer etter at Kreml-talsmann Dmitrij Peskov tidligere torsdag sa at det er «komplisert» å forlenge avtalen, og at det ikke er planlagt nye samtaler mellom Russlands president Vladimir Putin og FNs generalsekretær António Guterres om avtalen.

Det var FN og Tyrkia som meglet fram avtalen i juli i fjor. Den sikrer at Ukraina kan eksportere via Svartehavet fra tre ukrainske havner uten å risikere russiske angrep.

Avtalen ble forlenget med 120 dager i november og må eventuelt fornyes igjen innen 18. mars

Powered by Labrador CMS