Nyheter

MULTIROLLEFLY: Saab 39 Gripen produseres av det svenske teknologiselskapet Saab.
MULTIROLLEFLY: Saab 39 Gripen produseres av det svenske teknologiselskapet Saab.

Sverige med ny strategi for luftkapasiteter

Sjefen for det svenske luftforsvaret, generalmajor Carl-Johan Edström, sier Russlands invasjon av Ukraina og Sveriges medlemskap i Nato har drevet frem en ny strategi for neste generasjons kampfly, ifølge Defense News.

Publisert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Som en konsekvens av den betydelige geopolitiske utviklingen, har Sverige økt sitt forsvarsbudsjett for 2022 fra cirka halvannen til to prosent av brutto nasjonalprodukt, ifølge Defense News.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Vi, som nasjon, trenger en ny strategi for kampsystemer, sa generalmajor Carl-Johan Edström, i en tale 17. juli på Royal Air Force Club i London. Strategien skal være klar i november, skriver Defense News.

I juni tildelte Försvarets materielverk en kontrakt verdt 250 millioner svenske kroner til Saab for å utrede fremtidige luftkapasiteter. Saab produserer multirolleflyet Gripen som brukes av det svenske luftforsvaret. Gripen er planlagt utfaset i 2035 og Saab skal utrede hvordan flyene skal erstattes.

Les også: Selv om nordiske naboer ikke vil ha svenske fly, er lille Sverige blitt store globalt

Powered by Labrador CMS