Nyheter

VANT: Norwegian har vunnet flyavtale med forsvarssektoren. Illustrasjonsfoto er tatt i 2022.

Norwegian inngår milliardkontrakt med Forsvaret

Norwegian er tildelt en fireårig avtale for forsvarssektorens flyreiser i Norge og Norden. Avtalen har en totalverdi på om lag én milliard kroner.

Publisert Sist oppdatert

– Avtalen omfatter rundt 250.000 reiser årlig for ansatte i Forsvaret, Forsvarsdepartementet og Forsvarsmateriell, skriver Norwegian i en pressemelding onsdag morgen.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Norwegian vil nå gjeninnføre direkterutene mellom Oslo og Bardufoss, skriver Norwegian i pressemeldingen. Det blir dermed 17 ukentlige avganger fra Oslo til Bardufoss, i tillegg til at Norwegian vil ha to ukentlige avganger fra Oslo til Lakselv. Flyselskapet vil også tilby direkterute fra Oslo til Kirkenes hele året.

Avtalen trer i kraft fra 2024 og varer i fire år.

SAS ble i 2019 tildelt avtalen etter at Norwegian hadde hatt den siden 2008.

– Vi er svært glade for å kunne øke tilbudet vårt i Nord-Norge. Det vil blant annet gi våre nordnorske kunder en større fleksibilitet med langt flere avganger og ruter, og muligheter for sømløs videreforbindelse ut i Europa. Nord-Norge er et viktig marked for oss og tilbudet blir langt bedre fra og med neste år, sier Magnus Maursund, kommersiell direktør i Norwegian.

I anbudskonkurransen har Forsvaret lagt spesiell vekt på miljøkrav, skriver Norwegian i pressemeldingen. Og Norwegian er blant annet tildelt avtalen for sitt arbeid for bruk av fossilfritt flydrivstoff, som i tillegg til flåtefornyelsen er det som vil bidra til en mer bærekraftig luftfart.

Norwegian skal i avtaleperioden erstatte vanlig drivstoff med fossilfritt flydrivstoff for en betydelig andel av forbruket knyttet til forsvarssektorens flyreiser.

«Samlet for fireårsperioden vil Norwegian bytte ut opptil fire millioner liter fossilt drivstoff og redusere CO2-utslipp med om lag 10 000 tonn.» Skriver Norwegian i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS