Nyheter

MILLIARDAVTALE: Bakkemannskap dirigerer et Rafale-jetfly ved Tanagra militærflybase, omtrent 82 kilometer nord for Athen, Hellas, onsdag 19. januar 2021. Seks avanserte Rafale-jetfly kjøpt fra det franske luftvåpenet ble overlevert Onsdag til de greske væpnede styrkene - den første store leveransen som ble resultatet av forsvarsavtaler på flere milliarder euro inngått med Paris i fjor.

Franske kampfly på plass i Hellas

Hellas mottok onsdag seks Rafale-kampfly fra Frankrike som et ledd i en stor avtale som ble inngått for ett år siden.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Hellas har inngått avtale om kjøp av 18 slike fly, tolv av dem brukte. Det første mottok de i juli i fjor, og onsdag landets ytterligere sju på Tanagra-basen 70 kilometer nord for Aten.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Statsminister Kyriakos Mitsotakis var på plass for å ta imot flyene, som ifølge ham vil gjøre det greske luftvåpenet til et av de sterkeste i Europa og Middelhavet.

Les også: Latvia tilbyr militærhjelp til Ukraina

Ifølge Mitsotakis planlegger Hellas å kjøpe ytterligere seks Rafale-kampfly fra Frankrike, og det er også inngått kontrakt om kjøp av tre Belharra-fregatter med opsjon til å kjøpe en fjerde.

Powered by Labrador CMS