Nyheter

UTLEVERING AV PBU: Vernepliktige på Bardufoss får utlevert personlig bekledning og utrustning (PBU) som de trenger til sin tjeneste. Nå er det mulig at de nye vernepliktige til høsten kommer til å mangle nødvendig PBU. Bildet er tatt 20.01.2022.

Varsler utstyrsmangel:
Vernepliktige må ta med joggesko selv

Det kan bli tynt med skytebriller, joggesko og håndklær for høstens rekrutter, melder Forsvarets logistikkorganisasjon (FLO). Nå blir det egne sko og mer vasking i forsvarsgrenene.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Generelt er leveranseavvik en uønsket situasjon som kan påvirke innrykk og videre tjeneste, skriver stabssersjant Aleksander Engborg Hage ved Forsvarets kommunikasjonsenhet i en e-post til Forsvarets forum.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Det kommer til å bli problemer med leveranser og Forsvaret kommer til å slite med å levere ut såkalt personlig bekledning og utrustning (PBU) til soldatene, går det fram av et dokument Forsvarets forum har fått innsyn i. Dette påvirker de vernepliktige som har innrykk sommeren og høsten i år.

FLO oppfordrer forsvarsgrenene til å vurdere om de må endre på noen av aktivitetene sine som følge av at det mangler utstyr.

Husker du denne saken? Tomme sokkehyller på Sjøforsvarets depot

Gjenbruk og bruk av egne artikler

Til høsten kommer det en leveranse på 25.000 par skytebriller, men i mellomtiden er «Forsvaret avhengig av å samle inn og gjenbruke skytebriller fra personell som dimitterer», står det i dokumentet.

Det er nesten tomt for noen av joggesko-størrelsene, og FLO klarer ikke å levere flere av de. FLO ber derfor Forsvarets personell- og vernepliktssenter (FPVS) om å sørge for at de vernepliktige som møter opp til førstegangstjeneste tar med egne joggesko. Dette gjelder fra oktober.

I løpet av neste år blir håndkle-lagrene sannsynligvis tømt. Logistikkorganisasjonen ber derfor forsvarsgrenene om å vaske håndklær selv gjennom avtaler de har om vaskeritjenester.

Potensiell forbedring for odel og eie

Også tidligere har Forsvaret slitt med tomme hyller og for lite klær til soldatene på depot. I november 2020 skrev Forsvarets forum om soldater som måtte levere inn tøy som anses som odel og eie, etter at de har dimittert. Denne praksisen ble sterkt kritisert av Tillitsvalgsordningen.

Hage forteller at mangelen på blant annet M77-støvler, sokker og M17-uniformer har vært krevende, men at de tror at de skal klare innrykkene i juli og august.

– Forsyningssituasjonen på disse artiklene er forventet å være tilbake til normal drift fra og med sommerinnrykkene, skriver han.

Powered by Labrador CMS