Nytt om navn

LEDER: Benedicte Røvik er valgt inn som ny leder for Youth Atlantic Treaty Association Norway (YATA).

Valgt inn som ny leder for YATA Norge

– YATA er en organisasjon jeg er veldig glad i og jeg setter stor pris på den tilliten organisasjonen har gitt meg og resten av styret, sier Benedicte Røvik.

Publisert Sist oppdatert

Tidligere i høst ble Benedicte Røvik valgt inn til stillingen som leder for organisasjonen Youth Atlantic Treaty Association Norway (YATA Norge), også kjent som ungdomsorganisasjonen til den norske Atlanterhavs­komiteen.

Interessen for forsvar og sikkerhetspolitikk har i lang tid fulgt 29-åringen.

– Jeg har alltid vært interessert i internasjonal politikk, men det var ikke før i 2014 da jeg var inne til førstegangstjenesten interessen for forsvars- og sikkerhetspolitikk for alvor ble et faktum, sier hun og legger til: 

– Etter et år i Forsvaret, var det å skulle finne tilbake til det «sivile livet» en stor overgang. Man er liksom i sin egen boble der inne. Tilbake i det sivile kjente jeg på savnet etter en arena hvor jeg kunne diskutere forsvars- og sikkerhetspolitikk med likesinnede. Den arenaen fikk jeg gjennom YATA.

Røvik har også vært Forsvarskommisjonens yngste medlem. 

– Ballen ruller

Etter en stund ble hun tipset om å melde seg inn i YATA, en organisasjon og arena for unge med interesse for forsvars- og sikkerhetspolitikk.

– Ballen har rullet siden jeg ble aktiv i organisasjonen tilbake i 2016 da først i lokallaget i Bergen. Det var utrolig givende og jeg ble bitt av basillen.

YATA, som Røvik forklarer som en 100 prosent frivillig organisasjon, har flere hundre medlemmer her til lands.

– Det er mange flotte og dyktige folk med på laget. Styret består av folk med bred erfaring og ulike bakgrunn som alle har stor motivasjon for organisasjonen, og jeg har veldig tro på arbeidet vi skal gjøre denne perioden. Det er veldig motiverende å jobbe med, sier Røvik.

Ny jobb?

Har du eller noen du kjenner fått ny jobb? Da vil vi gjerne at du skriver et par linjer om vedkommende og jobben, samt legger ved et bilde i breddeformat, og sender til tips@fofo.no. Merk gjerne emnefeltet med «Nytt om navn»

Innholdsrikt år

YATA har i tillegg til det nasjonale landsstyret flere lokallag rundt i landet. 

– I Norge har vi åtte lokallag spredt over hele landet fra Tromsø som det nordligste og Kristiansand som det sørligste. Vi ser at antallet medlemmer øker i tillegg til at arrangementene rundt omkring i Norge får et stort oppmøte.

Dette mener hun er forståelig, da forsvars- sikkerhets- og utenrikspolitikk er høyst aktuelt.

Røvik forklarer at det er et innholdsrikt år i møte, og at det er flere spennende ting som skjer.

– Vi har både lokale og nasjonale arrangementer. Nasjonalt har vi ansvaret for den årlige sikkerhetskonferansen «Nordic Security Conference», som samler over 100 deltakere fra over 20 forskjellige land. I tillegg arrangeres det en rekke seminarer, foredrag og besøk til departement og ambassader i løpet av året, både lokalt og nasjonalt, forklarer hun.

Og det er heller ingen tvil om hva Røvik gleder seg mest til:

– Jeg gleder meg nok aller mest til den årlige konferansen vi holder! Det er alltid spennende faglig innhold, og veldig trivelig å møte både gamle kjente og nye personer, sier hun avslutningsvis.

Powered by Labrador CMS