Nyheter

SOLDATER: Milliarder av kroner skal brukes på å styrke tilstedeværelse i nord, skriver Klassekampen. Her ser vi soldater i Porsanger bataljon.

Forsvaret styrker tilstedeværelsen i Finnmark

Forsvaret satser milliarder av kroner på å bygge opp tilstedeværelsen ved grensetraktene i Finnmark. Styrkingen startet året etter at Russland annekterte Krim.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Flere milliarder kroner investeres nå i bygningsmasse, elektronikk, våpen og kjøretøyer, skriver Klassekampen.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Både på Porsangmoen og i Sør-Varanger blir det økte ressurser til grensevakt og et eget jegerkompani som er spesialtrent for invasjonsforsvar.

I tillegg er Heimevernet i Finnmark i ferd med å styrkes. Målet er mer enn 2.000 trente og godt utstyrte soldater.

.– Vi er godt i gang med en planlagt oppbygging. Mitt hovedbudskap er at nå kan Finnmark forsvares, sier oberst Tomas Beck, sjef for Finnmark Landforsvar, FLF.

Beck deltok i arbeidet med Forsvarssjefens fagmilitære råd i 2015, året etter at Russland hadde annektert Krim. Da endret det norske forsvaret kurs og gikk inn for en styrking av tilstedeværelsen, spesielt i nord, noe Stortinget var enig i, skriver avisen.

Ordfører Aina Borch (Ap) i Porsanger sier hun gleder seg over økt militær aktivitet og håper at folketallet i kommunen vil øke. Kommunen bygger nå 45 nye leiligheter for forsvarets ansatte i kommunesenteret Lakselv.

Powered by Labrador CMS