Nyheter

SEKSHJULING: Patria 6x6 pansret personellkjøretøy brukes av blant annet Finland og Sverige. Nå skal finnene kjøpe enda flere.

Finland kjøper flere pansrede kjøretøy

Finland løser inn delvis opsjon på avtale fra 2023. Kjøper 40 nye pansrede sekshjulinger fra Patria. 

Da det finske forsvaret i 2023 inngikk en avtale om å kjøpe 91 Patria 6x6 pansrede kjøretøy, innebar denne en opsjon på kjøp av ytterligere 70 kjøretøy. Nå løser finnene delvis inn opsjonen og kjøper 40 sekshjulinger til. 

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Det skriver Patria i en pressemelding torsdag. 

Ifølge selskapet er ti sekshjulinger allerede overlevert til Pori-brigaden, også kjent som Björneborgs brigad. Finske vernepliktige skal få utdanning i å bruke kjøretøyene. Denne utdanningen starter nå i starten av 2024. 

Ifølge Patria skal det å styre sekshjulingene være ganske likt som å styre en hvilken som helst bil med automatgir, noe som gjør det «lett å lære seg å bruke dem». Kjøretøyene har drift på alle seks hjulene. 

Patria 6x6 pansret sekshjuling er allerede tatt i bruk av blant andre Latvia og Sverige – i tillegg til Finland – som del av avtalen Common Armoured Vehicle System (CAVS), som ble signert i 2020. 

Prosjektet har som mål å produsere flere forskjellige kjøretøy basert på Patrias 6x6-plattform, og at disse skal være felles for Finland, Sverige, Latvia, Estland og Tyskland. 

Også Japan har kjøpt pansrede personellkjøretøy fra finske Patria. De gikk imidlertid for en åttehjuling, som du kan lese mer om her! 

Powered by Labrador CMS