Nyheter

PANSRET PERSONELLKJØRETØY: Patria 6x6 har plass til 12 personer. 20 av disse skal leveres til det svenske forsvaret i løpet av 2023.

Sverige kjøper finske pansrede kjøretøy

Det svenske forsvaret kjøper pansrede personellkjøretøy fra finske Patria. Også Finland, Latvia og Estland har gått til innkjøp av Patria 6x6.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Försvarets materielverk (FMV) har skrevet under på en kontrakt med Patria om å kjøpe 20 Patria 6x6 pansrede kjøretøy. Det skriver Patria i en pressemelding.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

I første omgang kjøper svenskene 20 kjøretøy, som skal leveres i løpet av 2023. På svensk vil disse bli kalt «Pansarterrängbil 300».

Sverige, Finland, Estland og Latvia har inngått en avtale om teknisk samarbeid i utviklingen av det nye pansrede kjøretøyet.

– Landene har blitt enige om et teknisk grunnlag for de nye pansrede personellkjøretøyene. De skal være robuste, enkle å vedlikeholde og være så like som mulig på tvers av landene, sier Håkan Larsson, prosjektleder i FMV i en pressemelding.

Det svenske forsvaret har over mange år hatt andre typer kjøretøy fra Patria.

– Denne nye kontrakten beviser at kjøretøyene lever opp til våre løfter, sier Mats Warstedt i Patria i pressemeldingen.

Produsenten beskriver Patria 6x6 som et kjøretøy designet for troppetransport, med mange muligheter for tilpasninger ut ifra ønsket bruk.

Powered by Labrador CMS